BARA Júlia
BARA Júlia
...
tudományos segédmunkatárs

Életrajz

PhD (2013)

2013-2014: Közép-Európai Egyetem (CEU), Budapest, történelem mesterképzés (Master of Arts in Central European History), MA.

A szakdolgozat címe: Funeral ceremonies and decorations of the Hungarian aristocracy in the 18th century Habsburg Monarchy. A case study of the Károlyi family.

2009-2012: Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Történelem, civilizáció és kultúra doktori iskola (Şcoala doctorală Istorie, civilizaţie, cultură), PhD.

A doktori disszertáció címe: A Károlyi család műpártolása Nagykárolyban és környékén a 18. században. Kutatási téma: a Károlyi család műpártolása; Károlyi Antal (1732–1791) Szatmár megyei építkezései; Franz Sebastian Rosenstingl épülettervezői tevékenysége; a nagykárolyi piarista templom építéstörténete és berendezése; a Károlyi család 18. századi temetkezési szokásai, művészettörténeti vonatkozású emlékei és a kaplonyi családi kripta.

2007-2009: Babeş- Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Kulturális örökség kutatása és hasznosítása, MA.

2003-2007: Babeş- Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Történelem és Művészettörténet szak, BA.

 

2014–        MTA BTK, Művészettörténeti Intézet

2007-2012: Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány, Kolozsvár, kutatói ösztöndíjas, könyvtáros

2009 (július-október): Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, Millenniumi kiállítás, tárlatvezető.

Közlemények

 • 2017. szeptember 15.

  Fényképtár online

  A mai napon, öt éves munka eredményeként befejeződött az MTA BTK Művészettörténeti Intézet Fényképtára leltározott analóg tételeinek digitalizálása, így a honlapunkról immár online is elérhető és kutatható közel 80.000 f...
 • 2017. szeptember 4.

  Intézeti kutatószolgálat UPDATE

  Az MTA BTK Művészettörténeti Intézet Adattárában és Lexikontárában szünetel a kutatószolgálat, mivel az új épület bútorzatának beszerzése és ezáltal az új raktárak kialakítása közbeszerzési problémák miatt csúszik. ...
 • 2017. augusztus 22.

  Elhunyt Tímár Árpád

  Megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy szeretett és tisztelt egykori kollégánk,Tímár Árpád, aki 1970 óta Intézetünk munkatársa, az Ars Hungarica volt főszerkesztője, 2017 augusztus 12-én, életének 79. évében eltávozott köz...
 • 2017. június 20.

  Idén is látogatható lesz az MTA Székháza a Múzeumok Éjszakáján

  Idén ismét megnyitja kapuit, és különböző programokkal várja az érdeklődőket június 24-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Tudományos Akadémia Székházának neoreneszánsz épülete. A látogatók megismerkedhetnek a t...
 • 2017. június 9.

  Fiatal kutatói álláspályázat

  Az MTA BTK pályázatot hirdet tudományos segédmunkatárs (fiatal kutató) munkakörének betöltésére. A kiírás az alábbi linken érhető el.

Szakmai partnereink

Our partners

ciha logo

riha logo

Herder Institut logo

inha logo

lengyel logo

krakko logo

LUDWIG logo 2 

IMM logo 

BTM logo