Meghívó: Európa tervezője: A mühlhauseni építőmester, Friedrich August Stüler

Ezúton szeretettel meghívjuk a „150 éves az Akadémia palotája” rendezvénysorozat alkalmából bemutatásra kerülő,

„Európa tervezője: A mühlhauseni építőmester, Friedrich August Stüler”

című fotókiállítás ünnepi megnyitójára.

 

Az építész életútját ismertető, 30 fotográfiából álló kiállítást a németországi Mühlhäuser Museen felajánlásából mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia.

 Az esemény 2015. október 1-jén, csütörtökön 14.00 órakor kezdődik, az MTA Székház aulájában (1051 Budapest, Széchenyi tér 9.).

 Köszöntőt mond:

Barnabás Beáta, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese,

Sisa József, az MTA BTK Művészettörténeti Intézet igazgatója és

Thomas T. Müller, a Mühlhäuser Museen igazgatója.

A kiállítás 2015. október 1. és december 31. között tekinthető meg a fenti helyszínen (látogatási idő: hétfőtől csütörtökig 9.00–16.30, pénteken 9.00–14.00 óra között).

Csoportos regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Részvételi szándékát kérem, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szíveskedjen jelezni 2015. szeptember 30-ig.

Facebook

Közlemények

 • 2017. szeptember 15.

  Fényképtár online

  A mai napon, öt éves munka eredményeként befejeződött az MTA BTK Művészettörténeti Intézet Fényképtára leltározott analóg tételeinek digitalizálása, így a honlapunkról immár online is elérhető és kutatható közel 80.000 f...
 • 2017. szeptember 4.

  Intézeti kutatószolgálat UPDATE

  Az MTA BTK Művészettörténeti Intézet Adattárában és Lexikontárában szünetel a kutatószolgálat, mivel az új épület bútorzatának beszerzése és ezáltal az új raktárak kialakítása közbeszerzési problémák miatt csúszik. ...
 • 2017. augusztus 22.

  Elhunyt Tímár Árpád

  Megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy szeretett és tisztelt egykori kollégánk,Tímár Árpád, aki 1970 óta Intézetünk munkatársa, az Ars Hungarica volt főszerkesztője, 2017 augusztus 12-én, életének 79. évében eltávozott köz...
 • 2017. június 20.

  Idén is látogatható lesz az MTA Székháza a Múzeumok Éjszakáján

  Idén ismét megnyitja kapuit, és különböző programokkal várja az érdeklődőket június 24-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Tudományos Akadémia Székházának neoreneszánsz épülete. A látogatók megismerkedhetnek a t...
 • 2017. június 9.

  Fiatal kutatói álláspályázat

  Az MTA BTK pályázatot hirdet tudományos segédmunkatárs (fiatal kutató) munkakörének betöltésére. A kiírás az alábbi linken érhető el.

Szakmai partnereink

Our partners

ciha logo

riha logo

Herder Institut logo

inha logo

lengyel logo

krakko logo

LUDWIG logo 2 

IMM logo 

BTM logo